أنت هنا : الرئيسية »

طريقة عمل الكبدة 2014 الاسكندرانى



اسهل طريقة لعمل الكبدة 2014 الاسكندرانى فى البيت

المقادير

1- كيلو كبدة تقطع الى قطع صغيرة

2- طماطم يتم تقطيعها الى قطع صغيرة 

3- كمية من الثوم المفروم

4- قطع من الفلفل الرومى المقطع الى شرائح

5- مفدار من البهارات المتنوعة 

6- كمية من الملح

7- مقدار من عصير الليمون

8- قطع من الفلفل الاخضر مقطعة 

9- قطع من البصل مقطعة الى اجزاء صغيرة

10 – مقدار من الخل

يمكنك تغير الكمية حسب الافراد

طريقة العمل

1- تقومى بتتبيل الكبدة بواسطة البصل والخل الثوم والملح والبهارات

2- نقوم بتركها فترة لمدة 3 ساعات لكى يتم تتبليها 

3- نحضر اناء ونضع فية الزيت وتقومى بوضع الثوم علية والتقليب

4- تقومى بوضع الكبدة واستمرار التقليب

5- تقومى بخفض درجة الحرارة عند تغير لون الكبدة 

6- تقومى باضافة الفلفل الاخضر الى الكبدة

7- تقومى بتغطية الاناء وتركها لمدة ثلث ساعة 

8- تقومى برفع الاناء وتقليبها جيدا ولا تضيفى لها ماء 

9- تقومى بتقديمها مع الطحينة والمخللات

بالف هنا وشفا

عن الكاتب

Unknown

شاب أردني عمري 15 سنة أحب كل جديد في عالم الانترنت من مواقع وبرامج واحب التدوين ودائما ابحث عن الجديد لتطوير مهاراتي في مختلف الميادين التي تعجبني لكي انقل معرفتي وتجاربي لآخرين حتى يستفيدوا بقدر ما استفدت انا ;)

ليست هناك تعليقات:

ضع تعليق

جميع الحقوق محفوظة 2013ميدان فايف تصميم : مدونة احمد ويب

Scroll to top